MENY
fotograf umeå sandra viklund

BLOGG

Hänga tavlor i grupp

Att göra en fotovägg hemma med blandade bilder och tavlor i olika storlekar och ramar är ett snyggt sätt att liva upp din vägg.
Men det är inte alltid lätt att hänga dem snyggt eller komma på hur man vill kan hänga tavlorna, så här kommer några tips som kan hjälpa till.

Börja med att lägga ut dem på golvet och flytta runt dem till den ordning du tycker blir snyggast.
Eller klipp ut mallar av papper (t ex golvskyddspapp) i samma storlekar som tavlorna och tejpa försiktigt fast dem på väggen så kan du flytta runt dem tills de hänger i ett snyggt kollage med rätt avstånd.

 

RAKA LINJER

Försök ha ungefär samma avstånd mellan tavlorna för ett lugnare intryck och vill du göra det ännu lugnare för ögat så håll de yttre linjerna räta.
Det blir som en stor tavla av alla tavlorna hängandes tillsammans.

Fotograf Umeå newborn bebisfotografering tavlor2

HÄNGA FRITT

Det går även jättebra att hänga tavlorna fritt i “kollage” utan några raka yttre linjer. Gruppera tavlorna, någon hänger högre upp och någon längre ner eller anpassa efter utrymmet där de ska hängas. Men se till att ha ungefär samma avstånd mellan ramarna även om de hänger fritt utan raka linjer

Fotograf Umeå newborn bebisfotografering tavlor

TAVELLISTER

Vill du inte göra en massa hål i väggen eller snabbt kunna byta ut en tavla då och då så satsa på tavellister. Där är det snyggt att blanda stora och små tavlor i oregelbunden ordning. Det är även fint att blanda in en ljusstake eller blomma där det passar.

Kolla in min samling av bilder på olika tavelväggar för mer inspiration. Du bli garanterat inspirerad av den här Pinterest-samlingen:
BLI INSPIRERAD

Jag håller på att sammanställa ett galleri med kunders bilder på deras tavlor i hemmet. Vill du vara först med att se hur mina kunder valt att visa upp deras bilder så registrera dig för mina mejlutskick som skickas 1-2 gånger per månad. Där får du mina bästa tips och är även först att ta del av speciella erbjudanden.

INSTAGRAM

Fotograf Umeå bröllopsfotograf

gravidfoto bebisfoto barnfoto företagsfoto

följ mig

0702707668

info@sandraviklund.com


Färjställsgatan 8

90420 Umeå

ENDAST TIDSBOKNING