BRÖLLOP ALLT NI BEHÖVER VETA OM ER BRÖLLOPSFOTOGRAFERING Information

Fine Art Bröllopsfotografering

Fine art bröllop är för mig att fotografera er och er dag på vackrast möjliga sätt. Jag fotograferar vissa delar av er dag på ett dokumentärt sätt men de delar där jag kan styra lite själv ser jag till att ljuset och platsen är det absolut bästa som det kan bli. Jag fotograferar med naturligt ljus och använder blixt endast på kvällstid vid middag/fest om det behövs. Jag strävar efter att få så mjukt ljus som möjligt för att få till den romantiska känslan som ni ser i mina bilder.  

Efter fotograferingen lägger jag ner mycket tid på att redigera era bilder. Jag ändrar färger så alla bilder följer en röd tråd och har samma toner även om ljuset kan skilja sig från bild till bild. Den största delen redigeras i färg och ca 20% redigeras i svartvitt. Vissa bilder med mycket olika färger eller hårt ljus gör sig oftast bättre i svartvitt.

För att kunna lägga ner mycket tid på varje brudpar och leverera så bra bilder som möjligt så har jag en begränsning på 10 bröllop per år (högsäsong maj-sep). Vill ni boka mig till er bröllopsfotograf så var ute i god tid för att reservera ert datum.

Hur länge fotograferar man?

Hur länge ni vill att fotografen är med och fotograferar under dagen beror på vilka delar av bröllopet ni tycker är viktigast att minnas sedan när ni tittar tillbaka i ert bröllopsalbum. När ni sitter där om 25 år och bläddrar igenom ert vackra album, vill ni då minnas tillbaka på känslan av förväntning som ni hade under förberedelserna och glädjen på kvällen när festen var i full gång? Då rekommenderar jag att boka en fotograf som är med er hela dagen. Det ger er det bästa minnet av er stora dag och ni får en hel historia återberättad i bilder när ni bläddrar igenom ert album. Vissa minnen som ni inte hade haft om inte en fotograf varit med och fångat ögonblick där ni kanske befann er i ett annat rum eller fokuserade på varandra och missade när mormor shakade loss på dansgolvet eller när gästerna fällde en tår vid vigseln.

Har ni planerat ett mindre bröllop där vigsel och porträtt känns som det viktigaste att minnas från dagen så brukar tre timmar räcka bra till att dokumentera er dag.

Oavsätt storlek på bröllopet och budget till bröllopsfotografering så hoppas jag att jag är fotografen för er!

" Att ha med Sandra hela dagen var det bästa beslutet vi gjort.

FÖRBEREDELSER

Under förberedelserna fotograferar jag alla små detaljer och glada skratt. Det är här brudparet har tid att bara sitta och bli ompysslade, skratta med vännerna och känna lugnet en stund innan nervositeten smyger sig på.
Det brukar bli väldigt avslappnade bilder i naturlig miljö.

Har ni möjlighet att påverka plats/rum ni gör er klara i så rekommenderar jag ett ljust rum med ljusa väggar och många eller stora fönster.

PORTRÄTT

Ljuset är den absolut viktigaste delen i att skapa magiska porträtt. Den bästa tiden att fotografera är när solen står lågt, strax efter soluppgång eller strax före solnedgång. 
Har ni bokat en heldagsfotografering så brukar jag be att få smita iväg en stund från middagen/festen för att gå ut och fånga de där magiska bilderna med er. Men ibland har man inte möjlighet att styra vilken tid porträtten ska tas och fotograferar vi dem mitt på dagen så rekommenderar jag platser som skapar lite skugga. Träd och skog brukar vara perfekta skuggplatser

VIGSEL

Under vigseln fotograferar jag helt i dokumentär stil. Det vill säga jag lägger mig inte i och försöker hålla mig så osynlig som möjligt. 
Här tycker jag att det är er egen stund och jag vill att ni ska kunna fokusera på varandra utan att tänka på att jag är där. Jag fotograferar på avstånd och använder mig av zoom för att få till vissa närbilder. 
Det är väldigt olika hur mycket fotografen får röra sig i kyrkan så det är viktigt att ni pratar med er präst innan så ni vet vilka regler som gäller vid vigseln.

GRUPPBILDER/MINGEL

Mingel fotograferas kontinuerligt under hela dagen. Jag vill dock leverera de absolut bästa bilderna till er och bilder som ni kommer att vilja använda till album och förstoringar. Därför är helhetsbilden det viktigaste för mig. Inte att dokumentera när varje gäst kramar bruden och sedan brudgummen vid gratulationerna efter vigseln, för vad ska ni egentligen med de 100-200 bilderna till? Istället fokuserar jag på att fotografera de bästa känslorna, det bästa ljuset och den bästa vinkeln. Sedan finns det tid till gruppbilder där vi ser till att alla är med på bild tillsammans och om ni vill ha bilder tillsammans med era nära och kära. 

MIDDAG/FEST

Innan middagen försöker jag hinna fotografera dukningen och menyn innan gästerna har hunnit slå sig till bords. Under middagen fotograferas tal och gästernas reaktioner som glädjetårar och skratt. 

Under kvällens gång hinner vi med att fotografera första dansen, tårtan och i slutet av kvällen det livade dansgolvet. 
För den mörkare delen av kvällen så kan det hända att jag använder mig av blixt om det behövs. 

Sedan är kvällen slut och ni får njuta av att äntligen vara gifta och vakna upp tillsammans som man och fru / fru och fru eller man och man. Så underbart och stort grattis!


Menu