FAMILJ INFORMATION OM HUR EN FAMILJ ELLER BARNFOTOGRAFERING GÅR TILL Information

STYLING/KLÄDER

Vad har ni för stil på inredningen hemma? Vilka färger gillar ni? Klä er i färger som passar in i hemmet, att en stor tavla på hela familjen ska komplettera inredningen och se ut att vara anpassad till att hänga just på den platsen den hänger.

Försök att hålla er till samma färgskala. Inte nödvändigtvis samma färger (det kan oftast bli bättra att blanda färger) men om ni t ex gillar ljusa färger, håll er till pastellfärger som ljusblått, puderrosa, vitt, creme, ljusgrått, ljusgul osv.
Gillar ni istället höstiga färger så håll er till rostbrunt, mörkgrått, mossgrönt, orange osv.

Undvik allt för mycket mörka kläder (ljusa kläder lyfter bilden bättre) och unvik småmönstrat, te x twill och smala små ränder. 

UTOMHUS ELLER INOMHUS

Vill ni fotografera utomhus så rekommenderar jag att boka en tid när solen går upp eller ner för att få så bra ljus som möjligt. Ljuset kan skapa helt magiska bilder och det är värt att stiga upp lite extra tidigt eller hålla barnen vakna lite längre på kvällen för att kunna skapa de där ovärderliga bilderna. 

Vill ni fotografera inne i studio så försöker vi anpassa er fotograferingstid till den tid på dagen som passar er bäst. Jag har studiotider vardagar mellan kl09.00-16.00.

PÅ BARNENS VILLKOR

När man fotograferar med barn måste det få vara på barnens villkor. Målet med en fotografering brukar vara att fånga glada barn som tittar in i kameran. Men det måste inte bara bestå av glada och uppstyrda bilder. Jag försöker fånga lite olika ansiktsuttryck och känslor hos barnen och gärna några ögonblick där de leker och inte ens tänker på att jag är där med kameran. 

Vissa barn är blyga och kan behöva lite tid på sig innan de vågar släppa mammas eller pappas famn. Meddela mig gärna om det vid bokningen så kan vi avsätta lite extra tid till er.

Som förälder får du gärna busa, hoppa runt och göra grimager, allt sådant som barnen tycker är kul. Vi börjar sessionen med att fotografera familjebilderna så att ni föräldrar sedan kan släppa loss och skaka loss utan att behöva tänka på hur ni ser ut när vi försöker få barnen att skratta och ha roligt.

TA MED VID FOTOGRAFERINGEN

ombyten till barnen

Ta med 2-4 ombyten till barnen så kan vi få större variation på bilderna. Kanske olika färger, något uppklätt och något mer vardagsfint.

NÅGOT ATT ÄTA

Ta med något enkelt mellanmål/snacks och något att dricka ifall barnen behöver fylla på med energi under fotograferingen. 

leksak eller gosedjur

Har barnen någon speciell leksak eller gosedjur som ni vill ha med i bilderna så får ni gärna ta med det. Eller om det är någon annan rekvisita ni har hemma som ni vill ha med i bilderna.

SMASH THE CAKE

1års fotografering

Smash the cake är perfekt för att fira att din lilla bebis inte är en bebis längre utan redan fyller 1 år. 
Vi börjar fotograferingen med att fota vanliga porträtt, enskilda, med syskon och familjebilder om ni vill det. Sedan avslutar vi fotograferingen med tårtkladd och eventuellt ett bad i balja efteråt.

Vissa barn älskar att kladda och vissa barn gillar det inte alls. Så var beredda på att hjälpa till lite med kladdandet i slutet om ditt barn inte vill röra i tårtan. 

Vid bokningen får ni välja om ni vill ha någon speciell färg på tårtan eller något speciellt tema. Meddela även eventuella allergier direkt vid bokning.

Menu