Dumt att bara köpa digitala bilder av din fotograf?

Fotograf Umeå tavla

Digitala bilder är det vi alla efterfrågar idag och självklart är det bra att ha kvar de digitala filerna för framtida utskrifter och visning på sociala media men det är ingen bra lagring för framtiden.

 

Använder du diskett fortfarande? Ser du på dina VHS-band? 
Nej precis, den digitala tekniken går framåt. Nu är det knappt så man använder CD-skivor längre och inte ens alla datorer har USB-ingång.
JPG-formatet finns garanterat inte kvar om 30 år och vad händer då med alla bilder du köpt av din fotograf. De ligger lagrade på en hårddisk som inte kan användas.

Därför är det extremt viktigt att skriva ut dina bilder. Vill du inte tapetsera väggarna med tusen tavlor på barnen, fokusera på några få större tavlor i bästa kvalité av de bilderna du verkligen gillar och som du kan ha som konst på väggen. Gör fotoböcker av både professionella bilder tagna av fotografen men även alla egna bilder tagna med mobilen. Dagens mobilen ger nog bra kvalité på bilderna för att skrivas ut i böcker och även göra förstoringar.

Gör du egna fotoböcker så se till att få det gjort. Det behöver inte vara perfekt bara det blir gjort!

Om 30 år när barnen är vuxna och du försöker minnas tillbaka på hur gulliga de var när de var små är det GULD värt att plocka fram den där fotoboken att kunna bläddra i. Eller när du går förbi väggen i hallen där den stora tavlan på syskonen hänger från när de var små så garanterar jag att det får dig att le och minnas tillbaka 🙂

Fotograf Umeå tavla

no comments
Meddelande

Your email is never published or shared. Obligatoriska fält är markerade *

Barnfoto – Fyra fotograferingar

Fotograf Umeå barnfotograf barnfoto

Förra året så startade jag ett projekt där jag ville fota barnets första år i bilder. Så att du får bilder som är i samma stil och visar hur barnet växer under ett år. Bilder som passar att hänga upp tillsammans även om de inte är fotade under samma tillfälle. Tanken är att fortsätta med samma projekt i 1-2 år till sedan avsluta med en utställning 🙂

Här ser ni några av mina fina kunder som hoppade på min idé. Tack igen för att ni lät mig fotografera er i ett år!

Fotograf Umeå barnfotograf barnfotoFotograf Umeå barnfotograf barnfotoFotograf Umeå barnfotograf barnfotoFotograf Umeå barnfotograf barnfoto

 

no comments
Meddelande

Your email is never published or shared. Obligatoriska fält är markerade *

Glad Lucia 2017

Hoppas ni får ett riktigt mysigt luciafirande idag! Själv ska jag strax gå och kika på minstingens luciafirande på förskolan och sedan återgå till redigeringsjobb vid datorn. Kanske köper med mig en lussebulle eller två till kaffet 😉

Luciafotografering Umeå julkort lucia julfotografering

no comments
Meddelande

Your email is never published or shared. Obligatoriska fält är markerade *

Hur överlever man en gravidfotografering på vintern?

Gravidfotografering Umeå vinter

 

Du har planerat att föreviga din fina gravidmage och har planerad födsel på vintern. Du älskar utomhusbilder och just vinterbilder i solnedgång eller soluppgång är helt magiska! Men hur överlever man kylan när man står där i en vacker tunn gravidklänning?

 

 1. Ta med din varmaste jacka, skor och vantar.
  Även om det inte är superkallt ute blir det alltid mycket kallare än vad man tror när man är lite klädd. En varm stor dunjacka är perfekt att värma sig i under pauserna.
 2. Värmepåsar!
  De finns att köpa lite överallt och är perfekt att stoppa innanför kläderna, i Bh:n, skorna, ja överallt där de ryms. Värmer förvånansvärt mycket även om de är rätt små.
 3. I närheten av värme.
  Är det riktigt kallt så fotografera i närheten av där du kan ställa bilen eller där du kan gå in inomhus. Då kan man ta en paus och värma sig i bilen/inne lite då och då.
 4. Byt om i en varm bil.
  Ska du fotografera i olika kläder så gör ombyten i bilen så hinner du få upp lite värme.
 5. Var snabb.
  Planera med fotografen vilka bilder du gillar så ni förstår varandra väl. En duktig fotograf vet sedan vart du/ni ska stå för bäst ljus, vilka poser som passar och är snabb på att instruera och visa er, så fotograferingen behöver inte ta speciellt lång tid.

När du sedan ser bilderna kommer du tycka att det var sååå värt det!

Fotograf Umeå gravidfoto vinter

no comments
Meddelande

Your email is never published or shared. Obligatoriska fält är markerade *

Julfotografering 2017

Julkort julfoto umeå

Julfotografering 2017, fotografering till julkort och julklappar.

Nu är det äntligen dags för årets julfotograferingar! Som jag har längtat!
I år har jag köpt in en riktigt fin vintrig bakgrund (snöiga träd) och temat kommer att gå i vitt, beige och natur. Bilderna från fotograferingen är perfekta till julkort och julklappar så passa på att göra bort några av era julklappar redan nu.

JULFOTO-ERBJUDANDE
30min fotografering inkl 3st högupplösta jpg – 1590kr
Självklart finns det möjlighet att köpa till extra bilder om du vill men det är utan köptvång.

Mejla mig på info@sandraviklund.com för att boka er tid. De datum och tider som finna lediga är dessa:

Söndag 5 november:
9.00
9.45
10.30
11.15

13.30
14.15
15.00

15.45

Måndag 6 november:
9.00
9.45
10.30
11.15
13.30
14.15
15.00
15.45
Onsdag 8 november:
9.00
9.45
10.30
11.15
13.30
14.15
15.00
15.45
Ser fram emot en rolig fotografering med er!

 

no comments
Meddelande

Your email is never published or shared. Obligatoriska fält är markerade *

Menu